Succesvolle 1e editie Castricum’s Got Talent

Van intieme solo-zang tot spectaculaire hip-hop dans en van hilarische stand-up comedy tot melodieus quattre-mains pianospel. Een bomvol theater Koningsduyn genoot zaterdagavond 8 april met volle teugen van de talentjacht voor het goede doel Castricum’s Got Talent.

“Tjonge, wat een talenten allemaal!”, merkte een bezoeker na afloop van de avondvullende show enthousiast op. “Geweldige optredens!”, riep een ander. De loftuitingen vlogen in het rond. De 1e editie van Castricum’s Got Talent was een daverend succes.

TV-showmaster Henny Huisman was goed op dreef als presentator van de avond. Op humoristische wijze stelde hij de jonge talenten aan het publiek voor en ontlokte hij bij de jury deskundig en bevlogen commentaar. De jury, bestaande uit burgemeester Toon Mans, theatermaakster Ilonka Ory, zangcoach Eva Wilms en ‘grappigste’ man van Castricum Hein Poel, had een zware dobber aan het beoordelen van alle negen verrassend goede acts. Uiteindelijk vielen zangeres Jennifer van de Sande, cabaretier Maurits Hazeleger en zangeres Emma la Croix in de prijzen.

Maar winnen stond niet centraal tijdens de talentenshow die georganiseerd was door Rotary Castricum-Kennemerland. Castricum’s Got Talent stond volledig in het teken van het goede doel: Stichting Muziekids. De opbrengst van de avond, ruim 5.000 euro bijeengebracht door kaartverkoop, particuliere donaties en sponsoring van bedrijven uit Castricum en omstreken, wordt gebruikt voor de realisatie van de Nick & Simon-muziekstudio in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.